Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vem bryr sig?

 

djävulens gamla beprövade taktik är att få människorna att stänga ned kärleken för
att den är så jävla jobbig och krävande.
den innebär ett så enormt jävla stort ansvar.
mycket bättre att vara som de andra och gå omkring och sova som en zombie. Vem bryr sig? det är så skönt att bara helt smidigt och bekvämt släppa allt som har med själen att göra. det är skönt att släppa ont och gott så får det gå som det går för man bryr sig inte.
det är så skönt att vara likgiltig och snudd på apatisk och smälta in i den stora mängden av människor som för länge sedan har gett upp.
jag står och skriker ursinnigt på clas ohlson bakom en hylla så att personal och vakt kommer och hotar med polis. man fortsätter att skrika sig genom hela det fördömda varuhuset. det är också ett sätt att få bekräftelse och bevisa att man existerar för helt likgiltig är man inte. inte hela tiden. mammas iskalla attityd när man var en pojke. pappas gränslösa missbrukarexcesser.
det var inte konstigt att det gick som det gick med en. heroin när jag var 12. kåken. hemlös.
jag brukade pissa på deras gravar. nu är jag bara inne i dimman apatisk, vem bryr sig?
pengar från soc. bolaget. 10 stycken 7,2:or.
står med de andra i höstrusket vid konstverket likkistan på stortorget. vem bryr sig?
man är en zombie bland zombies. hela samhället är ett enda gigantiskt mentalsjukhus. jag har inte bett om att få finnas till. kom inte och skyll på mig. surrealistisk julreklam i början av november.
hela livet är en surrealistisk mardröm.
sover på härbärget i natt. man stänger ned för att orka med. man tar 10 stesolid och en massa ecstasy. pappa tog livet av sig. mamma blev ännu galnare. fosterhem med kristna pedofiler. man brände ned deras kåk och hamnade på ett ungdomshem där
personalen gjorde sexuella övergrepp. man dödade 2 personal. inlåst och nedmedicinerad
i 3 år. vem bryr sig? en präst kom och bad för ens själ och sade att Jesus kan hjälpa.
ute i friheten började man langa knark och hamnade i ett kriminellt gäng. uppdrag att skjuta ihjäl 2 personer. klart att man gjorde det och fick 50 tusen för vem bryr sig?
in och ut på kåken. man testar nya droger. LSD.
livet på fängelset är guld.
det är i början av november och det regnar och man är riktigt full. stesoliden som släpper och ångestens demon som hånskrattar i bröstet. det här är inget riktigt liv men vem bryr sig?
Bubba kommer med heroin och vi slår i oss varsin macka. blir inte insläppt på härbärget och sover på ett skithak. sopor på golvet. mögliga matrester. helvetet. vem bryr sig?




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2023-10-18 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP