Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en version av Rödluvan, för barn när man förutom alla grymheter i pressen också måste förklara för dem hur "Babeta-stormen" kommer.


Kaotiskt väder över Sverige Babeta kommer ((versberättelse))

Kaotiskt väder över Sverige Babeta kommer...

 Snö och storm i norr och kyla i söder Vädergudarna var inte snälla Slask och is gör vägarna hala Stormen Babet vill ingen ringa.

Många drömmer om behagligt höstväder Men istället måste de stålsätta sig för vädrets skinn Ingen vet när han kommer att vara lugn och tydlig Kanske först när vintern har satt sin fart.

 Babeta, är en kvinna som inte skrämmer dig?

Babeta är en mormor Med vitt hår och vaxiga ögon Hon skrämmer mig inte alls För hon är mild som tur Babeta gör mig kakor Och berättar gamla historier för mig Hon ler förtjust mot mig När jag besöker henne utanför dörren Babeta är en baba men hon är inte dålig, hon är riktigt bra.

Hon är inte rädd för mig ett dugg För att hon är min barndomsvän. dubbelgångare till Årstiderna.

Våren kommer med blommor och sång Med varm sol och leende på läpparna Med frisk grönska och doft av regn Med hopp och glädje i själen.

Sommaren ger värme och ljus Med blå himmel och mogna frukter Med semester och kul på stranden Med avkoppling och äventyr i livet.

Hösten visar sig med löv och vind Med levande färger och rika skördar Med skördar och firande i trädgården Med tacksamhet och nostalgi i åtanke.

Vintern kommer med snö och frost Med lysande stjärnor och dekorerad gran Med presenter och julsånger under fönstret Med kärlek och frid i familjen.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-10-19 10:15



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
halv elva nyss startade snöflingor i Stockholm bland fläckar av blå himmel som övergår i regnskurar.
2023-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP