Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

konstant metamorfos

Det bågvinklade,
det smiter om tanken
en hinna av konstant metamorfos
ringlandes längst med hudens tunna flod

Det brister i cellväggarna
det oändligt röda som är dömt att oxidera
det kapillära systemets totala kollaps
själslig dystrofi; tunn som knastrig tyll

Genom rymden vinklades stålet
ångans spänst får alla kärl att brista
sprickor som tänjer på ömsesidigheten
skärvorna av tomhet som skär

Genomgående uppkopplad
spindelnät i profetiska mönster
att ha ångest på fiber
förbruka bandbredden till den metafysiska metastasen

Det är mjuka toner, som tjockt färdas i gelé
ljudets dissonant koncentrerade vågor
mönsterbildningens djupt isolerade konstruktion
det går åt helvete ändå

Kvicksilversjöar rinner genom folksjälen
med fasade synder i precis geometri
de rätoromanska bergmassornas logiska silhuetter
inkapslar hjärnas ultimata logiska felslut

Det är uppbundet till ensamma själar
de som brister vid minsta motstånd;
de som spräcks likt en jazzstenkaka med proveniens
de evigt smutsiga och förvirrade
de som begår samma misstag
de som lider av evig brist




Fri vers (Fri form) av Struntstrunt VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-10-19 11:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Permanent revolution.
2023-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Struntstrunt VIP