Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fötter

Jag röstar med mina fötter
och söker nya rötter
sa min far
som varje gång han ställdes
i skuggan på hälleberget
snabbt tog sig tillbaka till solen
de varma orden
som gror i fosterjorden

I väntan
i undantaget
från det kyliga vinddraget
från det som borde dödas
och det som borde födas
ligger jag kvar
lyssnar på mina fötter
och tänker på min far




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-10-23 04:28



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så fint med fötterna i fokus när diktarjaget tänker på sin far. Känner igen mig. Det är något speciellt att minnas de som gått genom fötter och händer.

Fint att fadern hade förmågan att snabbt ta sig tillbaka till solen och de varma orden.
2023-10-29

    ej medlem längre
Jag är tillbaks, kan inte släppa... hypnotiseras av raderna "i undantaget / från det kyliga vinddraget".

För mig är ett undantag ett mindre, skraltigare hus som man flyttar till när man är för gammal för att ta hand om finhuset, och barnen flyttar in och tar över det. Så att hamna i en kall vinds undantag låter så fruktansvärt utlämnat. Som att bli utsparkad till ett ruckel i kylan från ett spökhus som i sig övergivits sen länge och står fallfärdigt kvar och ylar i höstrusket. Det är bilden jag får i huvudet av de raderna, vilket gjorde att jag inte läste in särskilt mycket värme i dikten.
2023-10-25

    ej medlem längre
Jag läser vackra ord om ett ögonblick som ofrivilligt fastfrusen, levande i minnen. Månne skönjer jag avund för en far som tycktes ha förmågan att kunna röra på sig från kyla till värme, en sorts handlingskraft som verkar vara efterlängtad i stunden.
2023-10-25

    Lena Staaf VIP
Ömsint fadersbild och samtidigt en hyllning till platsens minnen, "fosterjorden".
2023-10-24

    Lena Söderkvist VIP
Din far igen. Här blir han genom minnesbilder till ett andeväsen som håller sitt vakande öga över dig och ser till att du inte glömmer honom.
2023-10-23

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om bestående minnen av en älskad far.
2023-10-23

  Mats Edin VIP
Vackra rader om en fader
2023-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP