Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De diaboliska makterna lever livets glada dagar

De diaboliska makterna lever livets glada
dagar nu i världen.
Det goda och friska ska hånas, förlöjligas
och förödmjukas. Beljugas och korsfästas.
Världen badar i lögner och illusioner.
Vad spelar det för roll om du vinner
hela världen men förlorar din själ?

Står du upp för ljuset idag, eller
låter du dig dras med in i mörkret, det
avstängda, likgiltiga och bekväma mörkret.
Gud vill blåsa liv i våra mest värdefulla drömmar och visioner.
Gud säger: Ge inte upp, ditt
liv är någonting oerhört viktigt.
Gud drar ett riktigt dåligt sjukt skämt
så att det riktigt sjunger i min kropp av glädje.
Gud får mig att skratta
här nere i avgrunden.
De diaboliska makterna är chanslösa.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2023-10-28 00:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP