Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klemad klematis skenbar mognad under Atens sol

Genom hastigt perspektivfönster speglas jag som sköraste vallmo, och absolut inget ogräs, som jag kommit att tänka hemmavid.
Köpenhamn, Hamburg, Prag, Florens, Aten passera.
Svag, bortskämd som en klemad klematis, blir jag jämförd.
Liten lort på annan ort.
Är just svenskheten, avskildhet i kubik, SVT och fakking Skansen-svansen.
Åtta skivor bröd med Lätt & Lagom, alltid detta lagom.
Finns ingen stake, tanke eller ens hjärta, jämrar jag.
Bara vädret härdar, tänker jag under den till synes eviga Aten-zenit-solen.
Min bleka hud steks, rätt åt den!
Kanske kan jag mogna av att härda ut.
Tågbluffarkortet gäller i en månad.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-10-30 05:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Någon måste ju få representera sitt land, tänker lilla jag, på resande fot ute i den stora vida världen, utanför ramarna och gränserna för vad fantasins annars ger. Texten får tankarna till de där ungdomliga tjejsarna och pajsarna som för nu så länge sedan, en 55 år sedan eller så, tog sig till med att tågluffa på stundom enkel biljett. Det känns som en helt annan värld idag, men går som sagt att ta del av i berättelser om nu och då.
2023-10-30

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"Bara vädret härdar"

"you go to heaven
for the weather
and hell for
the company"
- russian proverb
2023-10-30

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade tankar och känslor om livet, alla upplevelser både hemma och borta är delar av en helhet.
2023-10-30

  KYREUS of Sweden
aka
SOCRATES
sk maieutik.
2023-10-30

  Elaine.S VIP
En fin betraktelse att få ta del av och som väckte tanken av liv och val som går att göra.
2023-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP