Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bli kär efter sommaren i hösten.

 

Hösten exponera i outsägligt majestät av den vackra dräkten
i färgerna av vit skandinavisk snö som pudrar i kanten av stigen.

Osägligt vackra, är färgerna som dansar i gult guld, silvergrönt, silver i nyanser av guld i neon lampa.

När drömmar försvinner,
av de vackra och goda sakerna i världen kommer förbannelsen för en
samt att straffa oss för den hägring hon erbjöd oss vid midsommar

I den regnbågen i iuni dansade vi med glädje din ankomst till bön
men den hösten dog vår kärlekssommar ut.

Nu står vi uppradade som flockar av flyttfåglar
i en rostig tidsspiral
dagarna flyter från en till en annan som äggvita
i den heta oljan.
men mysteriet med marshmallows förblir olöst
från spåren av våra steg.

Granarnas knas i brunbjörnens huggtänder
täcker bruset från ATV:erna
av vägen
honung rinner från bikuporna
i vågor
binas likgiltighet förblir oförklarad

Mystiska glimtar bland buskarna
morgonen hänger med det hjärtskärande skriket
av silvermåsen
dagen torkas från ögonen med baksidan av handflatan
bristen på reaktion på natten förblir oförklarad

Den piediga åkerlärkan svalar
vilda gräsfrö
drick en droppe dagg orörd av syrsan
stiger sedan upp i en kärlekssång
ingen like
himlens isande kyla förblir oförklarad

Kvinnan böjde ner den knotiga bågen
med en pinne av trästavar
djupets vatten omfamnar ljuset
i tårar
jordens blyga suck förblir oförklarlig...




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2023-10-30 19:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP