Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tunneln


det ska ändras
bli nytt på något sätt

vi ska leva mer
vara fria
vara snällare
mot varandra
och envar

det har det sagts någonstans
kanske var det på teve?
eller stod det i en bok?

så nu gäller det att byta de onda tankarna mot goda
lätt som en uppvärmd plätt
bara byt
byt ut
tänk nytt
tänk klart och tänk fint

då går det vägen
då blir det bra

då blir det ljust där framme i den likgiltiga tunneln

då väntar guld och frid
för oss alla

för dig och för mig
åt var och en efter behov

och även din fiende ska med genom tunneln

amen




Fri vers (Fri form) av Charlotte T
Läst 56 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-31 17:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Charlotte T
Charlotte T