Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlust eller vinst

Att älska är en gåva
Att förlora en sådan gåva lämnar ett hål
Jag faller
Jorden under mina fötter spricker och eroderar

Smärtan av kärleken får inte läka
Smärtan av förlusten är vårt band
Tårarna forsar likt en alpflod

Vem är jag utan dig?
Vad är livet utan dig?
Vill jag leva utan dig?

Att hålla dig vid liv innebar lidande
Önskade dig hellre frihet i frid,
än bredvid mig i vånda

Om jag ändå kunde nå dig med en kram
Få dela händelser om min dag

Trots denna värkande kraft finns en gränslös tacksamhet
Att haft äran att vandra vid din sida och lära mig vara den jag är idag
Att få vara jag

Kärleken är en gåva och rikedom i sig
Minnen vi delar
Glädjen vi haft, den går att återvinna

Saknaden blir en del av mitt väsen
Men kunskapen du givit om livets njutning
Den lever vidare i mig för evigt
Likt min kärlek för dig
Det är för mig en ovärderlig vinst

Jag älskar dig pappa




Fri vers (Fri form) av Känslan
Läst 80 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-12 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan