Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den konserverade energin

Jag har glömt hur man tolkar hastighetsmätaren;
förmodligen transcendentala visare
som skenar i divergenta riktningar -
ryckiga rattrörelser i en förarlös natt

Jag är inbakad i dimma;
kokas till frenesi
tryckförändringen har förskjutit ångbildningens krav
tvånget att skrika får rutorna att krackelerar

Det ligger något långsökt längst med instrumentbrädans brytlinje
blinkljusen går i takt med mitt hjärta;
slag per minut går inte längre att uppmäta
jag drunknar i mönsterspårens djup;
cirkulära drömmar i konstant acceleration

Vägarnas parallella strömningar upplevs med repetitiv ljusbrytning
stjärnklar tystnad i passagerarsätet
allomfattande mörker med aptit på ensamhet
ordlösa konversationer som avstannar vid gryningens sorl
den konserverade energin behöver fyllas på
antändas och förångas




Fri vers (Fri form) av Struntstrunt VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-13 03:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Struntstrunt VIP