Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Ungerns premiärminister Viktor Orban: Vi vill inte ha migranter, "vi vill inte ha mini-Gaza i stadsdelarna av Budapest" och terroristattacker.


Viktor Orban vill inte ha mini-Gaza i stadsdelarna av Ungern

"Ungern måste förändra Europeiska unionen". Viktor Orban har inlett en ny attack mot Bryssels ledare.

En färsk rapport från den ungerska underrättelsetjänsten beskriver en skrämmande framtid och bekräftar att vi måste fortsätta att göra det vi har gjort hittills, sa Viktor Orbán i sin intervju på fredagsmorgonen på Kossuth Rádió, med hänvisning till underrättelsetjänstens rapport om situationen för om Ungerns södra gräns och om migration, publicerad förra veckan.

Migranter blir mer och mer aggressiva och terror och migration går hand i hand, hävdar Orbán. Jag tackar Gud för att jag inte bor i ett land där 10-20% av befolkningen är migranter, fortsatte Orbán. 2015, när Västeuropa talade om migranter som goda och vackra, hade den ungerska regeringen "hart och själ på rätt plats".

Orbán sa: vi får inte tillåta dem att påtvinga oss den politik som redan har förstört dem. Orbáns budskap till västeuropeiska ledare är: "Försök inte skicka oss de migranter ni gjorde misstaget att släppa in." "Vi vill inte ha ett mini-Gaza i stadsdelarna i Budapest och vi vill inte ha terroristattacker, gängkrig och allt vi ser i de stora städerna i Västeuropa.

" Premiärministern sa att han förberedde sig för en kamp: en av insatserna i EU-parlamentsvalet i juni nästa år kommer att vara om förändring kan åstadkommas i Bryssel så att den politiska mentaliteten med att påtvinga flyktingar tas bort.

Han säger att ett nationellt samråd kommer att vara till stor hjälp i den här kampen. Han sa också att lagstiftningen borde ses över för att se om den är tillräcklig för att hantera den ökande migrationen.

Regeringen kommer att presentera en ny utlänningslag för parlamentet, som kommer att vara strängare än den tidigare och kommer tydligt att definiera den juridiska statusen för utlänningar som bor i Ungern och hur de som är här illegalt kan sparkas ut ur landet.

Detta kommer också att backas upp av en stark immigrationspolismyndighet.

Han sa att detta är nödvändigt eftersom "annars kommer invandrare att ta över vårt land." "Ungern tillhör ungrare och ungerska jobb tillhör ungrare", sa Orbán.

"Maktens väsen är förmågan att agera tillsammans", sa premiärministern och tillade att det är därför det nationella samrådet, från vilket han förväntar sig en demonstration av enighet, är så viktigt.

Enligt Orbán har ledningen i Bryssel tagits till fånga av den globalistiska eliten, och det ungerska, italienska eller tyska folkets intressen är inte det som leder dem.

Källa: Telex.hu

Ungern måste säga nej till den nuvarande europeiska modellen som byggts i Bryssel, sa premiärminister Viktor Orban på lördagen vid sitt Fidesz-partis kongress och tillade att EU måste förändras, snarare än att överges, och att han inte vill ha "minigetton" att dyka upp i Budapest, som i Gaza, på grund av invandrarna.

Viktor Orban vill att en institution ska utreda "aktiviteter som hotar landets suveränitet". Vem skulle riktas mot?

Detta kontor eller myndighet, vi får se vad det kommer att heta, kommer att kunna undersöka alla typer av aktiviteter som skulle kränka landets suveränitet", sa Gulyas vid en briefing, utan att ge detaljer.

I september sa en parlamentsledamot från Fidesz att nytt lagprojekt kan gälla "vänsterorienterade journalister, kvasi-civila organisationer" och politiska partier. Viktor Orbans regering har tidigare antagit lagstiftning som riktar sig till icke-statliga organisationer som får utländsk finansiering, särskilt de som finansieras av den liberala miljardären filantropen George Soros, som är den främsta minister anklagar för inblandning i landets politik.

EU-domstolen fastslog att lagen "införde diskriminerande och omotiverade begränsningar" som bryter mot grundläggande rättigheter, inklusive skydd av personuppgifter och föreningsfrihet.

EU har länge anklagat Orban för att undergräva de demokratiska friheterna för domstolar, media, icke-statliga organisationer och den akademiska världen - anklagelser som han upprepade gånger har förnekat.

EU har satt Ungern, tillsammans med Polen, under observation i rättsstatsfrågor, och stoppat miljarder i finansiering av euro från EU-blocket. Det europeiska blocket har en "plan B" i fall Budapest motsätter sig stödet på 50 miljarder euro till Ukraina. Å andra sidan sa tjänstemän från det europeiska blocket till Reuters att det finns en plan där Europeiska unionen kommer att kunna kringgå ett eventuellt veto från Budapest i fallet med att bevilja stöd på 50 miljarder euro till Ukraina.

" Ungern driver på sin lycka.

Vi skulle helst vilja ha dem ombord, men det kommer en tid då folk tröttnar på att Budapest håller alla som gisslan. Nedbrytningslösningen är tråkig, men vi har den om det behövs", sa en EU-tjänsteman till Reuters. MILJARDER PÅ PLAY .

Förra året protesterade Ungern.

"Om en vapenvila uppnås kommer vi att göra allt som behövs för att kompensera för förstörelsen som orsakats av Israel", sa Erdogan till reportrar på sitt plan tillbaka från en resa till Berlin, där han förde samtal med tyska ledare. "Vi kommer att anstränga oss för att återuppbygga den förstörda infrastrukturen i Gaza och att återuppbygga de förstörda skolorna, sjukhusen, vatten- och energiinstallationerna", sade han, citerad av A Haber-stationen, på sin hemsida. Tidigare i veckan bad Erdogan premiärminister Benjamin Netanyahu att tillkännage om Israel har kärnvapen och återvände till frågan i sina kommentarer till reportrar och uppmanade till inspektioner av kärnvapen där. "Som Turkiet gör vi det här samtalet.

Israels kärnvapen måste inspekteras utan tvekan innan det är för sent.

Vi kommer att följa upp det här, säger han.

Det finns 300 domstolar som tar emot israeliska grymheter mot oskyldiga människor runt om i världen utanför Gazaremsan.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-11-19 11:39Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP