Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På bussen i Sjöbo

lätt förfriskade herrar
ölburkar i händerna
frisläppt ölbetingad
uppsluppenhet

jobbsemestrare

en skånevariant
jag känner igen
direkt: inskränktheten
svensson-persson-andersson
allt utom motorer och fotboll
anses främmande-skrämmande
liksom alla ord med fler
än två stavelser

böcker är till för att
staga upp bord med

deras skyddshelgon,
om de hade nåt, vore en korsning
Åsa-Nisse/Edvard Persson/Hermann Göring

vid station
en trashank
letande ölburkar i
soptunna för pant

"HÄLSA PU HAN!"

deras ironiskt
överdrivna gester
genom rutan

vad kul med
en uteliggare,
såna är till för
att göra sig lustig
över, liksom byfånen
på deras farfars tid

men herrarna
är inte så långt
ifrån som de tror

ett tu tre




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2023-11-20 12:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Känner igen typen.
Vi hade en del i Älvkarleby också.
Jag råkade själv ut för en del av deras hån.

2023-11-20
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP