Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skötaren Kent med de varma ögonen 4

 

Den skenheliga frikyrkan där ångest är förbjudet och alla är stöpta i samma form. Under gudstjänsten får mannen ett panikångestanfall och kräks. Utesluten ur församlingen ses han sitta och vänta på akutpsyk. Skitsnacket bakom hans rygg, hot och trakasserier. Pastorn skriver ett brev i vilket hon säger att mannen måste vara besatt av en demon. Församlingen har inte plats för avvikande och excentriska personer som mår dåligt psykiskt. Gud vill att människorna ska vara snälla, lydiga och inte falla ur ramen. Framförallt så skavkyrkan vara klinisk ren med medlemmar som är prydliga, skötsamma och ordentliga. Mannen åker på en jävla hög dos antipsykotisk medicin vilket gör honom till en zombie som vandrar i korridoren på avdelningen Snapphanen hela dagarna helt utan någon egen fri vilja. Bra tycker Överläkare Inga Gränser nu fick vi ordning på den karlfan. Hoten och trakasserierna fortsätter och den underbara frikyrkoförsamlingen är så nöjda med att den otrevlige mannen äntligen har fått sitt straff och oss är det då inga fel på. Inte ens skötaren Kent med de varma ögonen kan nå fram till mannen efter idoga försök. Överläkaren sitter hemma och dricker en väldigt dyr whiskey. Hon mår förträffligt bra fullt medveten om att hon måste vara en av de mest professionella doktorerna i världen. Mannen ligger på sin säng och fattar ingenting. Sjuksköterskan Ann Ahl är snäsig, nedlåtande och iskall när hon påpekar att mannen minsann måste skärpa till sig. De övriga patienterna flockas kring skötaren Kent som är som en oas i öknen. Sverige mår bara bra. Man ska inte klaga. Mannen faller in i en sjuk sömn fylld av demoniska drömmar. Aldrig får han vila. I den fantastiska frikyrkoförsamlingen hjärntvättas barnen till att i alla lägen aldrig ifrågasätta de vuxna för då kommer de till himmelriket. Vad underbart att Malmö FF vann Allsvenskan! Det ska vara skönt att leva! Var optimistisk! Tänk positivt! Var glad!




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-21 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP