Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöänglar

Snöänglarna som barnen gjorde i snön 

När den nyss fallit vit och ren

Har smält ned till solkiga pölar 

Som försvinner i den mörka kvällen 

 

På samma sätt har världen

Gått från en varm plats att leva på 

Till att bli en stor gråsvart boll

Där människors ögon bär sorgkanter

 

För det den vita nysnö för med sig

Är lika svårt att bevara i sin renhet

Som det är att se något gott i krigen

Som rasar runt om på vår jord

 

Låt barnens vita snöänglar 

Få symbolisera fred och gemenskap 

Som suddar ut det sorgsna i blicken 

Och bygger broar mellan världens folk 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-24 06:41



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Med barnens vita snöänglar som grund, har du skrivet en viktig text som förmedlar en önskan om fred på vår jord.
2023-11-24

  ULJO
Får mig att tänka tillbaka till barndomens lekar.
Så viktigt budskap.
2023-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP