Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärnisen


I träden:
hårda vindars dån

Kornsnöns smärgelsmärta
strandvass i ansiktet,
när blåstens tunga tryck
tvingar
kärnisens djupa klang
av kyrkklockor
ur sjön

I snöyran:
runda öars siluetter;
jättelika sköldpaddor

Varje dag
en höjdpunkt
där vi kan stå
och göra oss förstådda;
känna kroppen
tränga sig förbi,
slå på något stort,
ta för givet,
känna marken gunga,
ta det säkra

Nätterna
undantagslösa undantag
från regeln,
i annorstädning & undanlagdhet;
sovandets lön
för vakenhetens möda;
dess dråpliga kravlist
avslöjad & förlupen;
fraseologiska symbolvärden
ångande
ur spruckna pandoraaskar
och utbristna tystnader,
mot en fond av bergsklätter
och mängder av tack för sig:

vinden
träden
snöyran


ANSIKTET

kärnisen
klangen

kyrkklockorna

SJÖN

KÄRNISEN

öar
siluetter

snöyran




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 19 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-24 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP