Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De tror att de är lejon

låt oss inte huttla

låt oss inte hyckla

människan är natur

människan är biologi

tekniken löper emellertid
fortare än evolutionen

det Darwin inte tog med
i beräkningen var avgaser,
betong, reklam, neon, freon,
maskinbuller, telefoner,
kvartalsekonomi, såpor,
Hollywood, höghus
eller Musse Pigg

styrelserummet är
inte förlängda märgen
på savannen, snarare
ett civilisatoriskt isolat
likt bollhavet på IKEA

näringslivets toppar
vill gärna se sig som
toppen av näringskedjan

deras kedja är emellertid
teknologins, kapitalets,
ekonomins, kontorens

vilket har föga gemensamt
med Serengeti, Borneo,
stäppen, stenåldern

där gjorde de en slät figur
det vet såväl kobror som
hungriga krokodiler

och malariamyggen
skördade brittiska
officerare




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-26 15:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Darwin var en förlorare och lögnare.
2023-11-26
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP