Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland kan man behöva en saga

En dag får Lila fjäderblomman ett upprop från den Magiska världen.
Nyckeln till den stora kristallen har blivit stulen - hjälp behövs!
Lila fjäderblomman hörsammar genast detta och förstår allvaret.
Utan nyckeln till den stora kristallen stängs den Magiska världen.
Hon börjar med att sätta upp en skylt i den opersonliga betongstaden.
Nyckel på villovägar - belöning utlovas till upphittaren!
Lång kö bildas, den första säger: jag har nyckeln som säger "gör tiden tidlös" MEN tiden tog slut.
Den andra menar: det är jag som har nyckeln du letar efter. Den säger : "sök frihet i ofriheten" MEN ofriheten tog över.
Den tredje insisterar: " lyssna inte på de andra för det är jag som har den rätta nyckeln!". Som säger: " sök gränser i gränslösheten". MEN allt blev bara svart och vitt.
Eftersom dessa nycklar inte har fungerat förstår Lila fjäderblomman att de är falska. Ingen belöning utdelas och hon tar bort skyten.
Sen går hon en ny väg där hon möter en svart katt som givmilt överlämnar en nyckel där det står : " var närvarande". Strax därefter kommer en elefant med en nyckel i den eleganta snabeln, där det står :"medvetandegör".
Det tredje djuret är en örn med nyckeln i sin stora klo, " "bevittna - döm ej".
Med alla de tre nycklarna i Lila fjäderblommans hand sker något magiskt och spännande. Nycklarna smälter samman tlll en och låser upp den Magiska världen
igen!




Fri vers av lila fjäderblomman VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-26 15:46



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Glad för din kloka saga som jag behöver ta till mig just precis nu! Tack!
2023-11-27

  Marita Ohlquist VIP
Djuren förmedlade visdomsord som öppnade den stängda dörren.
2023-11-27

  Larz Gustafsson VIP
New age behöver vi inte.
2023-11-26
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP