Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skrattar mest som skrattar först


Ordsätt och talespråk - spridda ordskurar

Vanans makt är stor, bara ovanans är större.

Bränt barn leker bäst.

Lika barn skyr elden.

När skönheten kom till hyn, var ingen hemma i Beethovens femma.

Gubben Noak var en riktig hederstryffel, drack vin som en svamp.

Fjärilns vingar syns nu flagna.

Glöm inte schampo i bagaget på mjällresan.

Många önskar att regeringen blev ett minne blått.

Sverige är ingen bananrepublik utan en falukorvsdemokrati.

Om man lägger två minus i kors får man ett plus.

Hellre spänna sig i båge än att hängslorna brast.

 

 




Övriga genrer (Aforism) av Algotezza VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-28 13:26



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker hel tenkelt
2023-11-28

  Larz Gustafsson VIP
Bränt barn luktar illa.
2023-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP