Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart är vi på väg?

Inne i boxen med blicken inåt
är den trygghet som utplånar olikhet

Inne i boxen med blicken utåt
är den längtan som spränger gränser

Utanför boxen med blicken inåt
är den nyfikenhet som söker ramar

Utanför boxen med blicken utåt
är den frihet som blir meningslös




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-12-01 05:19



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En dag är vi bara aska och flyger för vinden. Utanför boxen. Är det kanske en häst i sin box eller där utanför, en häst som aldrig är fri. Är det dessa paket där människor i boxar hämtar sin paket, ska dem snart minnas att de kan snart själva bli som paket om de inte ser upp med sitt konsumerande. Ja mycket att grunna på du oss läsare gav! Tack!
2023-12-06

  Minkki VIP
det sista utåt får mig att tänka inåt-utåt-inåt, ännu inte klar över hur jag uppfattar tanken
2023-12-03

  Blomma-Stjärna VIP
Tänkvärt
jag mediterar över sista strofen (men alla stroferna säger något viktigt)
- ja, vad är ens givna frihet värd
om man inte kan handskas med inre frågor
om man gör andra illa (samvete)
om man inte förmår bestämma vad som är viktigt och i vilken ordning...
(inåtsyn)
2023-12-01

  Staffan Nilsson

Spinoza nu igen?

2023-12-01

  TrollTörnTrappan VIP
Utmärkt insiktsfull modell!!!!

[...tror mig kunna placera mitt fokus utanför boxen med blicken inåt - åtminstone känns den positionen mest relevant på din beskrivning.]
2023-12-01

    Lena Söderkvist VIP
Säger mycket.
2023-12-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande.
Fastnade mest för det andra stycket.
2023-12-01

  Anya VIP
Här får man ha tungan rätt i mun. Funderar på " frihet som blir meningslös". Får fundera mer.
2023-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP