Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med TrollTörnTrappan, från hans tidigare scen har jag hämtat orden ”Montréal”, ”tinar”, ”bilden” och ”oss”.


Ingalunda Hemligt Material, scen 8

Fröken: En gång var vi starkare än i det här livet, kanske var det i Montréal?

Magistern: Jag ser oss framför mig, vi ser ut att vara oövervinnerliga.

Fröken: Det är en vacker bild.

Magistern: Den bilden ligger ständigt framför mina ögon, knivskarp men utom räckhåll.

Fröken: Varför kan ni inte nå bilden?

Magistern: För att den endast tinar och blir levande i ett extraordinärt, närmast utomvärldsligt ljus.

Fröken: Kan det ljuset någonsin lysa här?

Magistern: Jo, om vi finner kraftens källa…




Övriga genrer (Drama/Dialog) av liktenelegi VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-01 17:06



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Vi fann kraftkällan!

Spännande, fin formulering: "ser oss framför mig"!!

Här får man grunna på vem som har vilka repliker... Trodde först att fröken svarar på undringarna som magistern för fram - men kan vara vice versa??
2023-12-04

    Lena Söderkvist VIP
Kraftens källa finns väl inom oss, hoppas att dina figurer kommer på det. Verkar som att de är på väg.
2023-12-02

  Gunwale VIP
Nu har vagnen kört rätt in i det djupt allmänmänskliga! Den oövervinnerliga känslan är vi väl alla bekanta med -förhoppningsvis - , och att återvända till det där (ruset?) efter alla … ja, vad det nu kan vara, är nog vad var och en önskar.
Mycket fin text!

”Utomvärldsligt ljus” … ”kraftens källa” …
2023-12-02
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP