Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med TrollTörnTrappan som gav mig temana ”akvarium” och ”balkong”.


Fontän 18: Akvariefolket

*
Dessa grumliga glasväggarna
håller samman vårt lysande vatten
och låter oss simma
i ett ljummet paradis.

Utanför ljuder rösterna,
dämpade och svårtolkade.
De verkliga orden
tränger inte igenom
och det är tystnaden i denna dröm
som får stenarna att växa.

Vi gömmer oss långt bakom bergen
och sjunker ner i den mjuka sanden
där pärlorna vilar.
Pärlorna
som aldrig har lämnat vår botten.

Det är bara när vi lyfts upp
av de kupade händerna
som vi vaknar till
och ser ut över havet.




Fri vers av liktenelegi VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-24 16:38



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Riktigt vacker poesi.
2024-03-25

  TrollTörnTrappan VIP
Hur klart skimrande somhelst tecknar du konturerna av deras grumliga universum, vari orden utifrån förvrängs och högre händer griper in i detta paradis!?!
2024-03-24
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP