Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sonett i november

Nyss lyste sommarns sol så varm och skön, 
en ljummen höst dock var som prick på i. 
Långt bort den kändes, årstiden med tvi, 
men pang så var den plötsligen vid krön. 

Då vinterns plagg fick plockas fram med stön, 
för fötter var ej känslan längre fri. 
Nej, på dem skulle strumporna med kli 
och längtan kom till årstid som är grön. 

På vägen man får vandra bit för bit,
i tankar känna annan tids behag,
på våren lita, att den hittar hit. 

Dock ska det sägas, allt är inte skit. 
När vintern bjuder vacker gnistrig dag  
kan man stå ut med färgen kallad vit. 





Bunden vers (Sonett) av Lena K Nilsson VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-02 14:16



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Vintereländet i sonettform.
Bra att ha som tröst när
man måste skotta för tredje gången idag.
2023-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP