Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom och köp i vår affär

 

 

 

Vi har allt du behöver
och mycket mer än så
kom och köp i vår affär
passa på, passsa på

strosa runt och handla
klappar tilll alla och envar
vi har bara röda lappar
så du många pengar spar

har du inga pengar kvar
kan du handla på kredit
inga som helst problem
det fixar vår expedit

blir du trött kan du fika
bulle och pepparkaka
koppla av i lugn och ro
och låta dig väl smaka

vi har allt du behöver
och mycket mer än så
kom och köp i vår affär
passa på, passsa på





 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-12-06 09:29



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Uti såna affärer vill vi alla vara.
2023-12-08

  Eva Helene VIP
Vilken bra och välskriven dikt i dessa tider med black fridaysar och julhets så man nästan storknar!
2023-12-07

  Evelyn Falk Möller VIP
En dikt med en härlig rytm som längs raderna väcker många tankar. Konsumera konsumera, köp mera köp mera....
Tack Marita
2023-12-07

  Öknens Ros VIP
Träffande om den närmast hysteriska julklappshandeln. Somliga tar lån för att köpa julklappar, sorgligt.
2023-12-06

  Sparvögat VIP
Så väl skrivet om allt som vi konsumenter Behöver köpa ~
Dina ord rimmar fint
liksom tonernas rytm…
2023-12-06

  Blomma-Stjärna VIP
ja, den här dikten sitter ju som pricken på julhandlandet i vårt konsumtionssamhälle -
men visst hörs en underton av "tänk efter lite, snälla, stanna upp och fråga dig vad vi behöver - egentligen" ?
2023-12-06

  Olof Lagerhorn VIP
En välskriven text som blir till något
av en slogan för konsumenters
kritiska tänkande.
2023-12-06

  Gunnel Eriksson VIP
Bra fångat med
utmärkt rytm, som
fastnar i min hjärna.

2023-12-06

    Lena Staaf VIP
Slagkraftig dikt med konsumtionstema! Rytmisk och fint rimmad. Vem kan motstå dessa lockrop?
2023-12-06

  Kajan VIP
Vad bra, och passande till "Jul i konsumtionssamhället" !

Hur heter det i visan av Ulf Peder Olrog, jo; "Kom och köp konserverad gröt" .
2023-12-06

  Kungskobran VIP
Allting går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt….
2023-12-06

  Solstrale VIP
Snyggt skaldar med säkra flödande rim och perfekt rytm. Tänker du kan uppvakta en revy med din dikt kanske den blir ett revynummer?
2023-12-06

  Maria Sundelin VIP
Hihi bra fångat
Kramar
2023-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP