Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En Julsaga som innehåller både kärlek och stök dag 6

Dag 6 , sjätte December .

Idag är det Finlands självständighetsdag .
Firar med en saffranskaka till Kaffet .
Egentligen skulle jag väl baka finska julstjärnor men insjuknade i natt , har så ont i halsen och är förkyld.

Det får bli julstjärnor till Julen.
Det är så kallt ute så jag väljer att vara inne och pyssla .Jag gör det jag orkar.
Sedan blir det nog en lur med en kopp te med färsk riven ingefära och en sked honung i . Teet blir en rökig sort. Tycker om det.

Sedan njuter jag av utsikten utanför min balkong .
Fick en chock tidigare på förmiddagen när båda mina katter prompt skulle
sitta på fönsterbrädan och titta ut .Jag förstod inte vad det va som va så intressant!
Jag steg upp för att inspektera dem.
Ojojoj, , det satt en ekorre på grannens mellanvägg i trä.
Katterna va som tokiga och ville ut , , nehe du sa jag. Jag tog till och med en film på dem.

Synd att jag inte vet hur man ska överföra den till min sida på Ifokus.se.
Är inte så duktig med att ladda hem filmer och så.

Men jisses vad jag skrattade åt mina katter!!
Dem är för härliga .
Nu blir det en kopp te och en Julfilm. .

Önskar er alla poeter en underbar Onsdag.





Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-06 12:19



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Inte roligt att vakna med halsont, men dagen blir ju bra ändå i din härliga julsaga.
2023-12-07
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP