Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Golem

I tusen år förföljda

I tusen till utkörda

I ljus av svarta eldar

Ett brus av ord förtäljda

Om tid som lagts till vandring

Till framtidstro, förvandling

 

En golem rests i fjärran

Vill ej ha tröst från herran

Vill ej i vinden vila

Vill ej i freden bida

Vill egen aska blanda

Vill rasa och förbanna

 

På synagogors vindar

Är tyst, rabbinen bidar

Rabbinens suckar tunga

Åt allas dumhet sjunga:

”Så lätt att pannan veckas

Att sant och falskt förväxlas”

 




Bunden vers av Roggebogge VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2023-12-06 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP