Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låt oss sväva fritt innan vi möts.


Flygplanet

FLYGPLANET

Det var inte min plan
att lämna ett flygplan

Jag ville dock missa vår planet
och mötas av himlens hemlighet

och ensamt sträva
utan yttre hot
och ständigt sväva
i frihet mot

min solklara natt
och dess vilda skratt

Och tänka fritt
i drömmarnas rum
och känna mitt
eget universum

Min stora himlakropp
lider heller ingen nöd
Den lever på sitt hopp
men är nästan utdöd

Jag är ju på vift
i mitt universum
men vill nu få lift
från mitt slutna rum

till det hem som är mitt
vilket lever mellan oss
som nångång svävat fritt
Så vi bör nog släppa loss

och kasta oss ut
För i vårat egna rum
finner vi till slut
själarnas universum




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-11 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP