Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Plamka, Lilla Fläcken. Så fri som du skulle alla vara <3


Samtal med min katt

Hej, min lilla söta du,
hej, min lilla skatt.
Hej, mitt lilla mjuka fluff,
hej, min lilla katt.

Du går runt här och lever ditt liv
fri, i naturen, på jakt och på vift,
du har inget schema du,
inga möten som vi,
människor är skumma ting,
som bara irrar omkring
med plan och klocka och phåne i hand
med bil vi färdas i och buss ibland
och snurrig hjärna som tar mycket plats
och förvirrar och fördärvar alldeles för mycket.

Det kan skada mer än läka
alldeles för jobbigt, i mitt tycke.

Tänk att få leva ett liv som ditt,
min lilla skatt, min mjuka katt,
du behöver ingen telefon
i livets fria tid.




Fri vers av Emilia Mattsson
Läst 98 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-13 09:25



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Vilken underbar dikt om din goá kisse miss!!
Bokmärkte den!!

Denna gillade jag!!
2023-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Emilia Mattsson
Emilia Mattsson