Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


Sagans vita vinterland...

Han vandrar ensam
genom skogen
med en liten lykta
i sin hand
där alla träd
har täckts av snö
som i ett sagans
vita vinterland

Där som hans fotspår
är de enda
som syns på vägen
där han gått
spår som leder
bort från slitet
men nu målet snart
han nått

Vi ska alla dansa
vi ska sjunga
och vi ska äta gröten
hemmagjord 
nu står en julafton
för dörren
och snart även en skinka
på vårt bord

Ja nu ska han hem
och fira julen
som traditionen
oss har lärt
ja nu ska vi glömma
våra sorger
och allt det tunga
som oss tärt

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-13 16:17



Bookmark and Share


  Sandra Hjärtedal
Underbart berättat och textat!
2023-12-14

  Lasseman VIP
Så skall en julsaga berättas.. tack och god jul :)
2023-12-14

  Redaktion poeter.se VIP
Applåder för väl skriven och uppläst vintersaga!
2023-12-14
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP