Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Artikel 263


Tomten

Han älskar julen mest av allt

När det blivit vinter och sådär frostigt kallt

Snön faller och ligger på marken

Jingel bjällror och tomteluva varken

Det ena eller andra kan ta bort julen

Hästen ska dra släden och mulen

Den är nedkyld och frostigt kall

Tomten står där i skjulet uppklädd i sin hall

Utanför väntar släde och häst

Tomten kommer med klappar, han är bäst

På tomten väntar de med spänning

För att få julklappar i denna kenning

Klappens väg är tomtens fröjd

Har du varit snäll, kan du vara nöjd?

Då du julklappar fått denna jul

Tomten vänder sedan hem till sitt skjul

Och jobbar med att planera för nästa år

När julen kommer åter som du förstår

 

Taleptox Skrev

Den 20231214

<+>




Bunden vers (Rim) av Taleptox VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-12-14 06:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP