Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Artikel 263


Tjänandets utforskande

Hur mycket vill du jordiskt äga?

När tro på Jesus Kristus så tungt väga

Vad tjänar du numera i dessa dagar?

Tycker du inte att vi har nog med lagar?

Men mer etik vill någon envist införa

Det kan vi genom media få höra

Tjänar du Mammon eller Gud?

Vad tycker du om Guds tio bud?

Som den mesta etiken i har sitt ursprung

Hur hade det varit om Jesus blivit Kung?

Istället för att blivit straffad och korsfäst

Hade världen blivit bättre vid sin läst?

Frågor det ej finns något bra svar på är jag less

Det har gått så många år sedan dess

Och annat upptar oftast numera forskares syssla

Som undrar hur människor tänker och vad med pyssla?

Utfrågningar i enkäter av ledande sort för att utröna

Var de har andra i sin skönlitterära skröna

Ditt medvetande dig avslöjar när du söker bevis

För en skuld i vilken du hoppas på mer pengaflis

En människa finns till för att luras säger han nu

Bedrägerier mot äldre i all sin elakhet säger du

Imorgon kan det trots värmen vara alldeles för sent

Om en människa dog innan forskaren hann så klent

Vänd inte kappan efter den iskalla vinden

Jesus Kristus menade på att vända till andra kinden

Bli inte bedragen av låneerbjudande som ser dig som torskande

Och låt dig inte luras av tjänandets utforskande

 

Taleptox Skrev

Den 20231213

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2023-12-14 08:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP