Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Artikel 263


I en samtida livsglädje

Du gör dina bedömningar

Går igenom samtidens

Strömningar

Samtiden ger du inte mycket för

Utifrån din synvinkel och ödmjukhet

Gamla mästare ska det vara

De som visste hur man hyllar livet

Numera har du mest klagomål

På de som verkar idag

Du söker dina ideal i det förflutna

Likt Don Quijote som drog ut

På äventyr med lans och hjälm

Är det inte en risk att du missar av samtiden

Om du resonerar på det viset??

”Det är inte särskilt betydelsefullt

Och inget jag missar” säger du ödmjukt!

Kanske kommer du en dag

När du blivit äldre till insikt??

Om att i samtiden kan det finnas

Värde och livsglädje också

Det finns så mycket som händer

Att man drunknar i

mångtydighetens hav

I en samtida livsglädje

 

Taleptox Skrev

Den 20231217

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 27 gånger
Publicerad 2023-12-17 07:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP