Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Snöblinda minnesluckor.


Årstider vi minns
men inte alltid
rätt
Kanske var den
sommaren bara
ett år sedan
eller kanske två

Kanhända var
vintern mildare
och grönare då?
och sommaren solig
och skön
Eller hur var det
nu det var?

Den där sommaren
som mer liknade en
gråmulen höst
minns du när den var?
Sommaren nästan
utan någon solglimt alls

Eller den där vintern
med tyngande snö
eller nästan helt
utan någon snö alls
Kanske är det du som har
dåligt minne och blandar
dem samman
alla årstiderna som
rusat så fort iväg?

Kanhända var det du själv
som inte med dagar
månader och år höll jämna steg

När allt blandas samman
och minnet tycks dig
grumligt och tillika
alltför kort

Är det lätt att fantisera
och fylla i alla luckorna
som gapar snöblint mot dig
själv med allt det där

du helt eller bara delvis
har glömt bort




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-17 11:28



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Välfångat om allt det där gömda - såååå svårt - så jobbigt e mitt minne .... Tack för tankarna!
2023-12-17

  Evelyn Falk Möller VIP
Vacker och berörande.
Jag minns till exempel inte att det regnade en enda dag under ett enda sommarlov.... :) Så nog är minnet grumligt allti´
2023-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP