Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRAMATISKT BESKED KAN VÄNTA SVERIGE IMORGON.


På tisdag förmiddag kan det komma ett besked som har stor betydelse för Sverige.

Det är Turkiets president Recep Tayyip Erdogan som har meddelat att han kommer att hålla presskonferens klockan 10.00 imorgon.
Sidan rapporterar att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan kan ge ett besked om Sveriges ansökan om medlemskap i Nato på en presskonferens imorgon. Erdogan har ställt motkrav på USA för att godkänna Sveriges ansökan, och har också kritiserat Sverige för olika frågor.
Ämnet på dagordningen är Sveriges ansökan om medlemskap i Nato.

Pressträffen kommer att äga rum i samband med Erdogans hemresa från Budapest, där han har träffat Ungerns premiärminister Viktor Orbán, rapporterar Sveriges Radio.

Motstånd mot Sverige

Sveriges Radios Studio Ett uppger att pressträffen kommer att ha rubriken ”Turkiets och Ungerns motstånd till svenskt Natomedlemskap”.

Både Turkiet och Ungern har länge satt sig på tvären och blockerat Sveriges ansökan om att bli medlem i Nato.

Vid presskonferensen imorgon kan det dock komma ett besked.

Sveriges Radio rapporterar att Erdogan då kommer att prata med turkiska journalister på planet hem från Budapest, i syfte att ge ett besked angående Sveriges Natoansökan.

Ställer motkrav

Erdogan har tidigare meddelat att en ratificering av Sveriges ansökan kan bli aktuell först när USA tillmötesgår Turkiet i en specifik fråga.


Svenska folket kräver att dessa två länder måste uteslutas enligt "Rättsliga bestämmelser"


Ett artikel 7-förfarande består egentligen av två olika förfaranden, ett förfarande för att fastslå att det finns en klar risk för att en medlemsstat allvarligt åsidosätter unionens värden och ett annat förfarande för att fastslå att en medlemsstat allvarligt och ihållande åsidosätter unionens värden. Båda förfarandena berör unionens grundläggande värden, som finns definierade i artikel 2 i fördraget om Europeiska unionen.

De innefattar respekt för människans värdighet, frihet, demokrati, jämlikhet, rättsstaten och respekt för de mänskliga rättigheterna, inklusive rättigheter för personer som tillhör minoriteter.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Artikel_7-f%C3%B6rfarande#cite_note-4

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2023-12-19 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP