Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Paralyseni

Paralyserad sitter jag och med anden flämtar

När du med din egen humor cyniskt skämtar

Bakom varje andetag vi hoppas

Att vi inte av inskränkthet ska stoppas

Till vardags vi kan ej komma överens

Men i våra drömmar är det en kvittens

På att vi tycker så olika ibland

För att vi kommer från olika land

Om Paniken sprider sig bland folk?

Behöver vi förmodligen en språklig tolk

Som kan göra oss förstådda och ense

För att vår relation ska nå förnyelse

Hur allt började har det bara spekulerats om

Något vi inte kan veta, till ditt förtret så kom

Om Du också sitter paralyserad inför varat

För att den blivit så komplex vår samhällsapparat

Ge inte upp och håll dig till dina egna principer

Så att cynismer i paralyseni inte dig förgriper

Med förlåtelse, ödmjukhet och försoning

Kan vi komma någon vart i vår boning

 

Taleptox Skrev

Den 20231220

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-12-20 07:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP