Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Röda papper

 

Ligger på bordet
framför mig

varsamt lindas
det runt gåvan
till barnen
som ännu tror
att världen är god

i högtalarna orden
Ge oss fred på jorden
o Gud ge oss mod
att tro

jag svarade God Jul
på tiggarens God Jul
men lade inga pengar
i papperskoppen

Unicef får en gåva till barn i nöd
sorgen över alla som lider
blandas med glädjen
över alla som finns

jag lindar det vit/röd randiga pappret
kring ännu en gåva
till barnen som ännu tror
att världen är god

ber att
mina barnbarn ska få
uppleva Fred på jorden

 

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-20 21:17



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Sorgen över alla som lider blandas med glädjen över alla som finns. Jag lägger också en slant i pappersmuggen. De har plockat blåbär och lingon, gjort träskedar och grankransar, hemma får de inget jobb, de har inte råd med en operation eller nytt kylskåp.
2023-12-22

  Bibbi VIP
Wow!

2023-12-22

  Sparvögat VIP
Du bär sannerligen godhetens gåva ~
inslagen i röda paket…
En tro om fred på jorden, så fint!
2023-12-21

  Emanuel Sigridsson VIP
En text som har mening i vår komplexa värld. Ditt perspektiv är för mig det enda rimliga. Jag kan bli verkligt trött på alla som vill skända julen med att påpeka kommersen. Ibland måste människan få vända sig inåt. Mot sina barn och barnbarn trots att världen kanske inte förändras genom det. Men jag lämnar den frågan öppen.
2023-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP