Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Dårens lov

Någon tog mig för att bara en dåre vara

Och att jag inget i detta liv kunde klara

Vem som en dåre var?

Blev ovisst och glömts bort så innerligt har

Förhastade och underskattande beslut

I maktens korridorer luktar det av krut

De brott som av en människa begås

I efterhand om den hamnar bakom bom och lås

Och undersöks med ansvar så fritt

Kommer att framstå som svart-vitt

Men ack så komplicerat allt är

Mycket mer än någon kan ana så lär

Att saker och ting är mer komplexa

Än att en kvinna kan bli kallad häxa

Det handlar om människor verkliga

Både smala, tjocka, stela och viga

Underskatta inte dåren du ser

Då blir du själv en som dåraktigt ler

 

Taleptox Skrev

Den 20231222

<+>

 




Bunden vers (Rim) av Taleptox VIP
Läst 40 gånger
Publicerad 2023-12-22 06:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP