Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

4:e Advent

 

 

förväntningar hopas nu

snart är det  jul

förväntansfull av iver

poeten den skriver

 

 många vill ha allt 

både varmt och kallt

julens alla läckerheter

klappars hemligheter

 

barnens ögon tindrar

granens ljus glittrar

det är årets stora dag

för barnens behag

 

ute lyser snön så vit

kom med, kom hit

snögubbe vi gör

morotsnäsa framför

 

 

glada gubben han är

han är alla så kär

Kalle Anka börjar julen

kanske dagen är mulen

 

men vad gör det

alla är ju med

många år den visasts

av alla den har prisats

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-23 09:17



Bookmark and Share


  Susen VIP
Bra fångat om julens tid
2023-12-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om julen och dess traditioner.
2023-12-25

  Kungskobran VIP
Det är traditionen,
samma sak varje jul
är det som göret
2023-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP