Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossa


Julbön

Jag önskar att det ska bli fred på jorden

Och ett slut på de bestialiska morden

Att människor ska sluta mass skjuta

Och upphöra med krig mot civila att sluta

Avskaffa det grymma dödsstraffet i alla dar

I de länder som ännu har det kvar!

Ge de som har det svårast en God jul

I slott, koja, hyresrätt och gammalt skjul

Mat och dryck till behövande i vårat land

Människa, Sluta sätt bostäder i brand!

Var snälla mot varandra när ni Jul fira

Och undvik svårt våld det undan gira

Tänk på en annan människa i Jul

Och ditt möte med tomten kan bli kul

Om du julklappar få ur tomtens säck

Med det kommer din önskan inte bli väck

Kanske tycker en som är konservativ cyniker att det är

Löjligt att skriva så, och sedan bara skrattar och svär??

Men något litet ska man önska till Jul

Så att vi har Gud att något ge för allt strul

Människor med krig ställt till med i det förflutna

Om människors förbund med Gud blivit brutna

 

 

Taleptox Skrev

Den 20231222

<+>




Bunden vers (Rim) av Taleptox VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2023-12-22 14:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP