Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett gammalt penntroll

Där mänskor lådor gömmer

Ett gammalt penntroll drömmer

Hans hår fått damm av åren

Är tom där mellan låren

Men trollet har ett minne

Om livet på en pinne:

”Jag älskar än min flicka

Fast tiden har fått ticka

Jag minns den dag vi möttes

och jag mot pennskaft stöttes

Så fint hon kunde måla

Med färger ej hon snåla

Och hit och dit där for jag

Hon älska mig då tror jag

Och skolan minns jag även

Då var jag ej så däven

Av skolan blev hon klok av

Jag minns vår första bokstav

Och håret mitt hon smekte

Med andra barn hon lekte

Men vissa var ej snälla

Jag ville dessa smälla!

Men jag, jag minns på bussen

Hon fick då första pussen

Jag minns min tid i svängen

Nu finns jag under sängen

För inte blir man yngre

Man blir ju bara tyngre

Och jag har åldrats mycket

Bytts ut mot bättre smycken

Jag haft min tid, och sinnet

får nöja sig med minnet

För bättre tjej det finns ej

Jag undrar om hon minns mej?”

 




Bunden vers (Rim) av Roggebogge VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2023-12-23 03:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP