Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ur Vinterfrossans årstid


Nordisk julaftonsmorgon

Julaftonsmorgonen skimrar i adventsljusen

Utomhus väntar Tomten frusen

Hans tjocka kläder värmer i julaftons kyla

En varg om morgonen står och yla

Björnen lufsar omkring i skogen

Tomten delar ut sina klappar så trogen

Gröten är kokad för tomtens skull

Han har blivit äldre med ett charmigt hull

Hans skägg pryder honom riktigt bra

När han är färdig han väljer att dra

I sin släde som dras av renar många

Några fick inga julklappar i år men blev inte vrånga

Barnen fick julklapparna som de med leker

Mor står vid spisen och julkorven steker

Julskinkan står kokt och griljerad på köksbordet

Familjen frossar i skinkan och mätta vordet

Var far tog vägen är det barnen som undra?

Till middag blir det fisk en julflundra

Julmat ska det bli också denna jul

Tomten bjuden på risgrynsgröt trots julstrul

Sedan när han ätit och är mätt och belåten

Avslutas denna dikt och julanekdoten

 

Taleptox Skrev

Den 20231224

<+>

 

God Jul önskar jag den som läser texten




Bunden vers (Rim) av Taleptox VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2023-12-24 05:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP