Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Vinterfrossans årstid

Till vintern kan vi i snö och kyla frossa

Kinderna blir kyliga och blossa

Händer och fötter kan bli kalla och förfrysa

I stugor och hus ljusstakar lysa

Bakom en stugknut står ett skyggt rådjur

Och äter av fågelfrön i en matkur

Att kunna bli mätt en vinter i denna kyla

En hund som är ute fryser så den yla

På skidor kan vi färdas genom skogen

För att avsluta kvällen med en glögg på krogen

Om vintern värmer det att vara inomhus

Och dricka glögg ur ett gammalt krus

Ute är det kallt och fruset om vintertid

Men om solen tittar fram, ibland blir årstiden blid

Om vintern vistas man helst inomhus

Utomhus är det kallt, men av solen blir det ljus

 

Taleptox Skrev

Den 20231224

<+>

 




Bunden vers (Rim) av Taleptox VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2023-12-24 12:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP