Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Herr Janssons julfrid

Herr Jansson hatar julen mest av allt

Vintern likaså för att det är så kallt

Tomten uppskattar han inte alls

Tomten har han hotat, att förtala med en vals

Gammal och dålig tycker han julen är

Nu sitter han där i sin ensamhet och svär

Julfrid vet han inte längre vad det är

Han ej i en tomtemössa sig längre klär

Förut firade han julen med familjen sin

Men familjen har numera vänt honom ryggen sin

Förut var han en anhängare av julfrid

Numera dansar han inte runt granen så blid

Insnöad och gammal har han blivit av livets mödor

Och villfaren av hemmasnickrade skrönor

Han har gått på en del nymoderna myter

Om detta sitter han nu utan julfrid och skryter

 

Taleptox Skrev

Den 20231225

<+>




Bunden vers (Rim) av Taleptox VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2023-12-25 11:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP