Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


I begynnelsen

 

  • Filosofisk betraktelse

Ovissheten om hur allt började

Drar till sig många olika spekulationer

Hur allt började i begynnelsen

Är bortom vår kännedom

För vad som är bevisbart

Med andra bevis än helig skrift

Och de föreställningar som cirkulerar

Många olika läror gör anspråk

På att sitta inne med sanningen

Det kan röra sig om de som anser

Att det är fantasier, fakta, påhittat,

Illusioner av människor och Gud

Vad som verkligen hände en gång i tiden

För mycket länge sedan

Kommer vi aldrig att få reda på

Det stannar vid spekulationer

Om hur allt började i begynnelsen

Genom religiösa och vetenskapliga

Föreställningar och teorier

Senare när kulturer av olika sort

Började växa fram och språken

Kom till måste Gud ha insett

Att här kan han göra något

Genom att mynta och skapa

Begreppet människa och alla andra

Begrepp han myntade och skapade

Vad var först ?? Gud eller många Gudar?

Svårt att ha kännedom om

Sannolikt har andra utsetts till

Eller trott sig vara Gudar som

Sedan eskalerat

I efterhand efter att Gud

Kom till och började existera

Skapade Gud sig själv??

Som fenomen och begrepp??

Eller är han en produkt

Av människors fantasier?

I kulturernas begynnelse

Någon gång på vägen

I historiens gång

 

Taleptox Skrev

Den 20231226

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 30 gånger
Publicerad 2023-12-26 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP