Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natos bestämmelser (regelverk)är tandlösa.

 Turkiet vill använda F-16-motorer i egna planen Turkiet har bett USA om tillåtelse att på sitt eget territorium få tillverka motorerna som används i de amerikanska F-16-planen,Turkiet vill använda motorerna i de inhemskt tillverkade stridsflygplanen TAI KAAN, vars premiärflygning är planerad till i januari.

Det verkar vara: Glad Midsommar istället för God Jul som SL hälsade på julafton i dolda kepsar, alla vill ha en bit av Sverige på groddagen utan tvekan!Om spårvagnen personal inte vet då vem ska veta?
Ta då en titt här på vad vi ska få i en högerarmshälsning: Facebook


Orban kanske måste agera "blixtsnabbt"
Att Turkiets utrikeskommission valde att acceptera och godkänna Sveriges begäran, tror Michael Sahlin, handlar om mer än bara Sveriges relation till Turkiet.?

– Jag skulle tro att det fortfarande har med USA och F-16-frågan att göra, säger Michael Sahlin.

Ny information om Sveriges Nato-medlemskap kan komma i dag från Turkiet.

Det ungerska parlamentet är på semester åtminstone fram till mitten av februari, skriver den ungerske parlamentsledamoten Vadai Ágnes till Aftonbladet"

– Om Turkiet rusar i mål med detta, då behöver Orban vifta med ett trollspö och samla parlamentet blixtsnabbt eller vänta lugnt och kallt, säger Turkietexperten Michael Sahlin.


Den politiska situationen mellan Turkiet, Ungern och Sverige är som "chicken-race". kycklingloppet.

Helt irrelevant löfte, Turkiet och Ungern har avslöjat sig som huvudmotståndare, och hon vet att vi vet vad det egentligen handlar om, så vi säger bara att hon får vara i fred, hon ska köpa tid, men med Nato eller inget Nato är Sverige därför lovade att tas över av Turkiet...

Detta är också en taktik för psykologisk krigföring royalty, eftersom inget av de andra länderna har lagt den för mötets dörr, utan tolererar splittringen som gör att svenska folket kan knäböjas och drunkna i de gamla lagarna, precis som för ett decennium sedan ser i  Deja vu när romer i Europeiska länder togs emot som ledare för knästående övningar utan någon korrekt åsikt...

Turkiets planer på att köpa det ryska luftvärnssystemet S-400 kan påverka Sveriges anbud att gå med i Nato.

Tja, det handlar också om F-16. Turkiet vill köpa 40 nya F-16 från USA och uppgradera sin befintliga flotta.

Men den amerikanska kongressen motsatte sig avtalet, orolig för hur Turkiet skulle använda planen mot sina grannar.

USA:s president Joe Biden och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har diskuterat möjligheten till ett sådant avtal, men en viktig senator, Bob Menendez, har ännu inte godkänt det.

Turkiet sa att F-16-avtalet var ett villkor för att de skulle godkänna Sveriges ansökan till Nato.




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 30 gånger
Publicerad 2023-12-28 06:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP