Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I en värld fylld av bluffmakare och allmän girighet...


Jag mår dåligt

JAG MÅR DÅLIGT

Sitter stum
och allmänt dum
i ett rum
fyllt av valium

Står framför mitt franska
fönster
Jag försöker att granska
mönster

utanför
som förför

och får mig att
må dåligt
och känna ett skratt
som är ihåligt

Pillan Wahlgren
och hennes kitschiga ungar
skänker ett sken
som dansar och gungar

och ständigt låter
men gör sanningen blyg
så att den gråter
i tysthet och i smyg

Till herr Tibblin
med sitt fula flin

och andra blufförlag
vill jag ge ett förslag:

Öppna gärna ditt gap
mot författarskap

Men du ska aldrig äta
författarens ordfläta

För utan luft
är det knappast lönt
och bara tufft
att skapa något skönt

och konstruktivt
och allmänt kreativt

Förkväva på vår jord
tjippar vi nu efter ord

som bedragare stal
med sin privata moral

Alling, Polack och Lega
tillhör dom allmänt fega

Deras giriga tungor
andas utan lungor

Det är ljummet
Inuti rummet

Men det jag hör
där utanför
är nåt som stör
och aldrig berör

Det är bara bedrägligt
och blir alltmer ihåligt
och jag mår förfärligt
och innerligt dåligt




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-04 00:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP