Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fast i en (vård)kö

Jag ringer och ringer
De säger: ”Vänta på din tur”
Fast i en kö, tror jag springer
Men mellan mig och hjälp finns en mur

En vårdkö av unga med nedstämdhet
Men äldre som bränt ut sig av jobb
Och inte finns det nån jävla jämställdhet
När alla flickor med ADHD får nobb

Så säger nåt ex att jag inte försöker
Men för fan jag kämpar för hjälp
Att det finns vårdkö ”på 3 månader”
Är för mig som mår dåligt bara stjälp

Mitt huvud skriker för medicinerna tar slut
Inte fysiskt men denna hjärna är svår
100 mg Setralin, 200 när det är akut
Men jag tror inte jag egentligen får

Och så kommer det nån jävel som klagar
På att alla unga måste ta sig i kragen
Men samhället är fullt av trasiga lagar
Och de hjälper inte den som är nedslagen

Ni är de som skapade denna misär
Vi gör vad vi kan när alla omställningar sker
och när jag klagar så säger nån ”det är som det är
Tar mig på sängen, men behöver mer

Så att klaga är väl för mig en självklarhet
Jag är ju ung och dum och alla har varit här
Du har bara förlorat någon speciell, du vet
Du är bara ung, dum och så lite kär




Bunden vers (Rim) av Arvid Karlsson VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-04 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvid Karlsson VIP