Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt i gåtor


Säg hennes namn

Ett ansikte med vacker figur,
Två ögon som ger andra otur,
Tre män har redan dött,
Fyra legender har hon fött,
Fem kaptener har portad dom från hamn,
Sex bokstäver i hennes namn,
Sju hav och sjöar som är okända,
Åtta sjömän som aldrig vill återvända,
Nio kilo väger statyn i fören,
Tio ormar klär henne likt snören.

En man skapade ett monster,
Två ögon skapar nu konster,
Tre män som hon mött, nu
Fyra män som redan dött,
Fem rädda kaptener blir,
Sex som hör sirener,
Sju stormar och historier som ännu lever,
Åtta sjömän som tackar henne att dom överlever,
Nio kilo är lätt att bära,
Tio ton, och det hade fortfarande varit en ära.

Ett hugg… ett huvud som faller,
Två ögon som nu bönfaller,
Tre pirater tog hennes liv, deras
Fyra män var deras motiv,
Fem gamla hamnar öppnar igen,
Sex gamla kaptener arbetar än,
Sju äventyr som inte blir upptäckta,
Åtta sjömän som tvingas återvända hem förskräckta,
Nio kilo i havets kista,
Tio ormar som världen svartlista

En man som förtjänar att dö,
Två ögon som gråter en sjö,
Tre minuter för mannen,
Fyra månader kostar skammen, i
Fem dagar kommer hon gråta,
Sex för henne är nu en gåta,
Sju dagar i veckan hon inte vågar leva, ändå
Åtta polisförhör som hon behövde överleva,
Nio kilo på hennes bröst,
Tio ormar till hennes tröst.




Bunden vers av Diselmannen
Läst 71 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-11 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Diselmannen

Mina favoriter
Maskrosbarn