Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskrosbarn

Vi var sot
som ströddes
i asfalt
damm av kol

Vi var dropparna
I havet
Vattenstänk på betongväggar
Tuggummifläckar på stentrappor

Vi var mörkret i skuggorna
Släckta ljus
Neddragna persienner

Vi var missade samtal
Glömda möten
Försena ankomster
Trötta ögon

Vi var dovt mumlande
Flyktiga blickar
Huvudvärk
Onda magar och
Omaka skor

Vi var gråa zoner
Tysta
Nedböjda huvuden
Alla till lags

Vi smög på tå
Obetydligt lagom
Oansenliga
Och små

Vi gav stöd
Vi bar sorg
Vi var starka
Genom ensamma nätter

Vi var ospeglade ansikten
I krossade glas

Vi växte utan jord
Utan rötter
Vi bröt igenom berg
Klöv motorvägar

Vi spred själva våra frön i vinden
Rotade oss i sprickorna

Vi var vilda överlevare
I kris och krig

Vi var vackra

Vi var Maskrosbarn

@ Malin Tyberg




Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-01-14 19:31



Bookmark and Share


    Artocrates VIP
Du sätt Pricken över i. Hatten av
2024-03-29

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag har provat och provat att kommentera den här texten. Det går inte. Varför? Orden känns.
2024-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Förträffligt!

2024-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP