Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om tiden och lyckan


Gör något

Klockan tickar och tickar men kommer aldrig fram,
Jag försöker och försöker men framgången är sparsam,
Jag övar dag in och dag ut men blir aldrig bra på nått,
Klockan kämpar sig fram och undrar vart tiden har gått.

Klockan tickar och tickar men når aldrig riktigt dit,
Rösten i mitt huvud är som en parasit,
Du kan lika väl ge upp nu så du inte ser fånig ut,
Klockan jobbar sig fram men tiden börjar ta slut.

Klockan tickar och tickar men vet att den aldrig kommer vinna,
Livet fortsätter men jag kommer långsamt försvinna,
Jag har inget att erbjuda som ingen än vet om,
Klockan kommer stanna så småningom.

Klockan tickar och tickar men livet är snart slut,
Jag blir arg när jag tänker på livet, vems mått är absolut?
Lycka och framgång går inte att mäta än
Klockan stannar och kommer aldrig ticka igen.




Bunden vers av Diselmannen
Läst 40 gånger
Publicerad 2024-01-11 18:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Diselmannen

Mina favoriter
Maskrosbarn