Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om Värmlands härliga skog


Där fjärilar bor

Byxor med fickor och tunga skor,
Vad ska det bli av flickan undrar mor,
Staden är trasig och läskig och stor,
Skogen är där fjärilar bor.

Håret i flätor och lykta i hand,
Hon vandrar ensam i sitt egna land,
Hon tappar bort stigen och går vilse ibland,
Men månen visar vägen till sjöarnas strand.

Gåendes med läder och silverpil,
Traskar hennes ben i flera mil,
Skogen är gammal och stigen stabil,
Hon hoppar över stock och sten med smil.

Hon går dit vinden blåser eller mossan gror,
Hennes far undrar vart hans dotter for,
Staden är trasig och läskig och stor,
Skogen är där fjärilar bor.




Bunden vers av Diselmannen
Läst 56 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-01-11 18:06



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Vilken härlig och fin dikt.

Upprepningen av
"Staden är trasig och läskig och stor,
Skogen är där fjärilar bor."
förstärker upplevelsen av texten.
2024-01-13

  La Magnólia VIP
En ljuvlig dikt som inbjuder mig som läsare att följa dig utmed stigen in i skogen där vinden blåser och fjärilar bor.
2024-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Diselmannen

Mina favoriter
Maskrosbarn